zondag 26 juli 2020

Zondag: aankomstdag

Vanochtend zijn we om 6.10 uur vertrokken. Het was heerlijk rustig op de weg. Natuurlijk even voor Venlo, bij Maasbree de tank volgooien.  We zijn niet over Luxemburg(code Oranje Covid19) gereden, wat korter is, omdat daar weer veel corona besmettingen zijn. Dit is wel net zo rustig.

 Om 8 uur hebben we een regenbui gehad. Rond 9.10 uur even gestopt bij een kleine Parkplatz met wc. Hier was het helemaal niet druk. We rijden over de A61, die op een gegeven moment afgesloten was, daarom 15 km door dorpen gereden. Dit was ook wel leuk. Vanaf de A61 naar de afslag Karlsruhe , Basel weer stop en go.  We hebben onderweg zeker 10 wegwerkzaamheden gehad. Wat langzaam rijden, maar het schoot toch goed op. We rijden door tot het laatste benzine station in Duitsland. Rond half 12 tanken we nog even. En ik koop natuurlijk ook een slof sigaretten. 71 euro. Met mondkapje op is het wel moeilijk praten in het Duits, haha. Maar ik had de juiste! Een XXL koffie en verder naar de Zwitserse grens. Even langzaam rijden en we mochten meteen door. We hadden het vignet dan ook al in Nederland gekocht.

Rond 12 uur begonnen de files bij Basel. Wegwerkzaamheden. Niet zo leuk voor Joep. Rijden, goed door rijden en bam op de rem. Ook de Tomtom gevolgd, die ons over een secundaire weg leidde. Door dorpen, natuurlijk.

Rond 13.00 uur komen we bij Bern en zien we de eerste bergen. We vonden Zwitserland veel op Duitsland/Oostenrijk lijken, haha.
Nog even een plaspauze gehouden en weer verder naar Interlaken. Helaas de Thunersee niet kunnen zien. Rond half 2 nemen we een tunnel en gaan we de bergen in richting Kandersteg. Het werd meteen mooier.

Nog een behoorlijke steile weg van 10% met diverse mooie bochten (voor Joep dan, haha) en komen we in Kandersteg. Wat nog een stuk groter is, dan we dachten. Vanaf hier rijdt er dan ook een autotrein door een tunnel naar een ander gedeelte van Zwitserland. Ik dacht Wallis.
Rond 14.40uur komen we aan in Kandersteg.
Nog een stukje doorrijden en we zagen het hotel Victoria, waar we ons moesten melden. Een parkeerplaats zoeken voor de auto en rond 14.45 uur stonden we aan de balie. Geen mondkapjes, maar ze had wel een plastic plaat voor haar staan. We hadden op de radio al gehoord bij het nieuws, dat we de Zwitserse taal echt niet kunnen verstaan, maar gelukkig haar wel. Geen ID, geen creditcard, maar we kregen wel meteen 2 sleutels voor het appartement op de derde verdieping. Raar, dacht ik nog, want ik had reviews gelezen, dat het appartement op de begane grond is. Moeilijk met roken en jammer van het uitzicht. We kozen er ook voor om de auto te parkeren in de parkeergarage, 12 francs per dag. Daar was het even zoeken welke plaats nu voor ons is. Er waren veel plaatsen leeg. En toen met de trap naar boven maar er bleek gelukkig ook een lift te zijn .....



Blijkt, dat we het penthouse appartement gekregen hebben met twee slaapkamers, twee badkamers en 2 balkons. En wat een uitzicht: wauw!


En ook nog een heerlijke rokersplek voor mij. Dat wordt genieten!!

We pakken even uit en komen bij van de verbazing zo een mooi appartement te krijgen. Daarna maken we een rondwandeling door het Unesco dorp. Erg mooie oude huizen en veel wandelaars, die van de diverse cabineliften komen. Maar bij de Oeschinesee stonden ook veel auto’s geparkeerd.


We kunnen in het dorp kiezen uit 2 supermarkten, de VOLG en de Coop. Natuurlijk even wat inslaan. Ze hebben hier zelfs een bananen yoghurt toetje, mmmm. Daarna lekker buiten gegeten met een heerlijk uitzicht. Binnen is het warm, dus alle ramen staan open. Natuurlijk geen airco hier. Zal ook niet nodig zijn, want we zitten hier op 1300 m. hoog.  
Even dit weblog, nog een rondje wandelen en vroeg naar bed. Tot nu toe 12.585 stappen.

1 opmerking: