maandag 3 augustus 2020

Maandag: Gerlos

Na een nacht waar in we niet zo goed geslapen hebben, staan we om 7.00 uur op. Het is erg warm in het appartement, dus maar even de deur open gezet. Het koelt meteen snel af. De weersverwachting is niet zo goed voor vandaag. 15 graden en er valt 43 l water. In sommige delen zelfs 100 l, daar worden dan ook waarschuwingen gegeven voor overstromingen.

Natuurlijk kijken we meteen of er berichten zijn vanuit de Hazelaar in Tilburg. Je bent er eigenlijk de gehele dag mee bezig in je hoofd. Rond 10.00 uur was het droog en zijn we gaan wandelen naar Gmund Stausee. We zien de koeien naast ons huis in de wei lopen. Geen hek bij de straat. Raar. We lopen de brug over naar het wandelpad. De Gerlosbach maakt erg veel geluid. Dit horen we dan ook de gehele nacht.
Er staat zelfs een bord, dat er een vloedgolf kan komen. Whooh, bijzonder.
We zien weer een mooie boomhut. Hiervoor heb je wel een erg hoge boom nodig.
Echt een wandelpad voor mij: classificatie easy, haha.
We komen langs een forellenkwekerij. Joep gelooft mij niet, maar er zwemmen toch forellen in.
Joep wil graag duidelijk maken, dat je afval toch echt niet in de natuur moet achterlaten.
We komen aan in Gmund en lopen over een pad van een manege naar de Stausee. Bijzonder, zien we ineens hangbuikvarkens los rond lopen.

En toen waren we bij de Stausee. Helaas geen mooie kleur.

We lopen verder over een mooi bloemenpad. Kennelijk wordt hier niet vaak gewandeld.
En hoe verder we komen, hoe mooier groen het water wordt. Kennelijk is het water hier nog schoon vanaf de bergen.


We lopen naar het Kraftwerk. Hier zien we op het bord, dat van de hoge bergen (zelfs 3509 m hoog) het water geleid wordt naar dit meer. We steken de brug over en gaan daar het pad op omhoog.


Vanuit grotere hoogte wordt het water ook nog groener. Mooi.

We lopen daarna boven weer terug naar Gmund. Onderweg kijken de koeien ons vreemd aan. Soms zitten de riemen van de koebel toch wel erg strak.
En het begint weer te regenen. Onder de paraplu lopen we samen terug naar het appartement. Toch rond de 10 km gelopen. We lunchen in het appartement, laten Marijn nog een lijst van onze computer door sturen en wandelen naar het dorp. Helaas rond 15.00 uur begint het weer te regenen en het houdt niet op. We lopen wel heel het dorp door, maar ook weer snel terug onder de paraplu. Er is geen bakker in Gerlos, dus even snel de Spar binnen en verder. Bedenk ik me ineens, dat ik sigaretten had willen kopen. Nergens gezien. Terug rustig aan. Veel contact met thuis en lekker niets. Beetje op social media zitten kijken en natuurlijk de tv aan. Ik ga vanavond weer eens haken. Kijken of ik een mandala af kan krijgen.
Vandaag 18.117 stappen, 13,6 km gewandeld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten