woensdag 5 augustus 2020

Woensdag: Gerlos

Vanochtend om half 7 las Joep in het dossier, dat moeder gisterenavond rond 23.40 uur overleden is. Er is een eind gekomen aan haar lijden. Rust in vrede! 
Joep gaat daarna een wandeling maken. Even alles laten bezinken.

Vanochtend is het hier maar 5 graden, maar we zien een beetje zon. De gehele ochtend is het veel bellen en overleggen in teams voor Joep. Ik doe rustig aan en ben een klankbord voor Joep. Natuurlijk zit ik ook vaak buiten op het balkon. De koeien staan weer los in de wei en doen wat ze iedere dag de gehele dag doen. Grazen.

Na 5 minuten zie ik de auto’s ineens stoppen, dus even kijken wat er aan de hand is. Loopt er een koe over het trottoir, haha.

Rond 14.00 uur is het gesprek afgelopen en gaan we lopend naar de Isskogelbahn waar we naar het Arena Center op 1900 m hoogte gaan. 
Fijn om hier boven even uit te waaien. Het is nu 13 graden en nog steeds bewolkt. We klimmen naar boven naar de Latschenalm op 1950 m en nog een stuk verder voor de Latschensee te zien. En dit is best steil dus ik moet een paar keer uitpuffen. Het uitzicht bewonderen.



En toen kwamen we bij de Latschensee, bijna magisch. Die stilte. En meteen ging Joep zijn mobiel, haha. 

Ik loop verder naar de overkant.
We klimmen daarna wat hoger voor het totaaloverzicht en we gaan hier even zitten.
Daarna gaan we weer naar beneden, want de laatste gondel gaat om 17.00 uur.


We komen hierbij langs allerlei kinderspeeltuinen. Wat hebben ze dit leuk gemaakt. Vanaf het terras stuur ik een foto naar Marijn en Manon. Natuurlijk drinken we hier wat en eet ik ook een apfelstrudel met vanillesaus. Joep had spijt, dat hij de kaiserschmarrn niet eerder op de kaart gezien had.

We gaan met de gondel weer naar beneden. We zitten alleen in de gondel, dus geen mondkapjes.  En een laatste foto.
Terwijl we door het dorp weer naar huis lopen, begint de zon te schijnen en meteen is het warm. Nog even naar de Spar sigaretten kopen en verder naar ons appartement. Hier gaat Joep even afrekenen, want we vertrekken morgen weer naar huis. Het is goed geweest. Vandaag dus niet zoveel stappen (alweer niet) 11.207 stappen en 8,5 km gelopen.

1 opmerking:

  1. Gecondoleerd Jeanny en Joep met het overlijden vsn je schoonmoeder en moeder. Fijn dat haar lijden nu voorbij is. Veel sterkte met de leegte die ze achter laat Koester alle mooie herneringen aan haar. Denk aan jullie 🍀🌹

    BeantwoordenVerwijderen