zondag 2 augustus 2020

Zondag: Gerlos

Vannacht niet zo goed geslapen. Gisteren hoorden we dat moeder een beroerte heeft gehad. Erg zielig. We wisten even niet of we meteen naar huis zouden gaan, maar daar kunnen we ook niet veel voor haar doen. We besluiten om toch maar naar Oostenrijk te rijden en dan zien we van daaruit wel weer verder. 

Zoals gewoonlijk gaat Joep vanochtend weer eerst wandelen. Sinds de coronatijd, half maart, en het werken thuis, is Joep hiermee begonnen. Een "ommetje" lopen met de app van de hersenstichting.

We rijden om 8.45 uur weg. We hadden gisteren de rekening al betaald, dus nu alleen de sleutels afgeven. We hebben hier een heerlijke week gehad en een super appartement. Normaal kost dit appartement ongeveer 300 euro per nacht. We stellen de Tomtom in, maar die gaat over de snelweg Bern en Zurich, dus even een andere plaats erin zetten. Het zijn nu minder kilometers, maar we doen er wat langer over. We rijden in een rij zwitserse auto’s naar beneden. Als dit een voorteken is van de drukte? We rijden richting Interlaken.

Bij Interlaken rijden we langs de Thunersee, die mooi blauw is. Daarna de Brienzersee. Ook mooi blauw. Alleen zien we dit iedere keer in een flits, want de weg loopt er niet dicht langs of we gaan weer een tunnel is. Zelfs een ronde tunnel in een berg. Erg bijzonder.
Rond 11.00 uur zijn we bij Luzern. Het land wordt hier een stuk vlakker.


Daarna rijden de ene tunnel na de andere tunnel in. Tjonge, jonge, nog meer dan in Noorwegen. Alleen betaal je er daar tol voor. Hoe dichter dat we bij Liechtenstein komen, hoe hoger de bergen weer worden. Of zijn het de duitse Alpen?
We stoppen een keer bij een gewone parkeerplaats met een zeer schone, bijzondere wc. Jammer, dat ik daar geen foto van gemaakt heb. Daarna stoppen we nog een keer net voor de grens van Liechtenstein, want we hebben nog Zwitsere francs over. Leuke hondjes gekocht voor de kleinkinderen. Ook nog even het kasteel van Valduz van een afstand gezien.


De grensovergang stelde dus niets voor. De brug over en we zijn in Liechtenstein. Daarna nog ongeveer 15 km door een stad en we komen bij de grensovergang van Oostenrijk. Niemand te zien.
Joep blij dat we weer in de EU zijn. Doet de Ziggo to go app het tenminste. We rijden door Feldkirch. Wat een mooie oude stad. Buiten corona tijd zouden we deze zeker willen bezoeken.
En daarna is het weer de ene tunnel na de andere. Eentje van 13 km lang zelfs. Hier moesten we 10,50 euro tol voor betalen. 
Buiten is het 26 graden, maar wel erg bewolkt. We zijn blij, dat het nog droog is, want er is heel wat regen voorspeld. We rijden richting Innsbruck. Na Innsbruck rijden we richting het Zillertal en het wordt steeds drukker. Vooral Nederlandse auto’s. We nemen daarna de bergweg naar Gerlos. Wat een bochten en het blijft maar duren. Je zou hier ‘s winters moeten rijden met slecht weer, dan heb je toch echt sneeuwkettingen nodig.
Rond 15.45 uur stonden we voor ons nieuwe appartement. De huisbazin liet ons meteen binnen. Wat een mooi nieuw huis. Wauw. En ons appartement met 2 slaapkamers ook. Echt super!






Alles was nieuw en ook alles zit erin. En je mag op het balkon roken. Alleen jammer, dat je langs een drukke weg zit en dat je de auto aan de overkant moet parkeren. We zien dan ook, dat er nog 4 andere Nederlanders zijn en 1 Duitser. Dit is ons nieuwe uitzicht.


We maken de auto leeg, maar pakken niet veel uit. Nog even contact met de familie en we wandelen naar het dorp. Wat een hotels, appartementen en Nederlanders, haha. Ook nog even naar de Spar, waar je een mondmasker op moet, maar daar is het zo druk, dat we weer vlug weg zijn.

We eten lekker in ons appartement en gaan rond 19.00 uur even wandelen. Het heeft namelijk gegoten. Niet normaal. Wat een leuke wandeling aan de overkant met verschillende boomhutten en een leuke speeltuin voor kinderen. 




Daarna begint het weer te regenen, dus lopen we maar terug.

We hebben beneden in het huis een ski kelder, waar de schoenen mooi kunnen drogen op de verwarmde haken.
Daarna nog veel contact met de familie. Dit weblog schrijven en op tijd naar bed en we wachten af wat we morgen gaan doen. Misschien wel naar huis.
Vandaag heb ik 11.189 stappen en 8,5 km gewandeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten